Gaisīga kūka bez neviena grama miltu

Šis gaisīgais deserts ir neticami viegls, patīkams un kā reiz ideāli piemērots karstām vasaras dienām. Un pozitīvais bonuss šim desertam ir tas, ka tajā nav pievienots neviens grams miltu.

Desertam i ir nepieciešamas pieejamas sastāvdaļas, un ar tā pagatavošanu tiks galā pat pilnīgi iesācēji kulinārijas jomā.

Deserta sastāvdaļas

5 lielas vistu olas

1 glāze cukura

1 glāze cietes (kartupeļu vai kukurūzas cietes)

1 glāze jogurta (vēlams jogurts bez garšas, lieliski šajā reizē derēs arī grieķu jogurts)

1 tējkarote cepamais pulveris

Deserta pagatavošana

Jau pašā sākumā uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C, lai brīdī, kad liksiet mīklu iekšā, tā būtu pietiekami sakarsēta. Pretējā gadījumā deserts var nepacelties.

Sagatavojiet ar pergamentu izklātu formu.

Tam sekojoši sāciet gatavot pašu desertu. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Bļodā sajauc dzeltenumus ar cukuru un saputo, līdz masa kļūst gaisīga, viegla un gaišā krāsā.

Bļodā ar dzeltenumiem pievieno cieti un cepamo pulveri. Rūpīgi samaisa, lai neveidotos kunkuļu.

Ielej jogurtu maisījumā un saputo līdz viendabīgai masai.

Citā tīrā, sausā bļodā sakuļ olu baltumus, līdz izveidojas stingras putas. Putojot olu baltumus, var pievienot šķipsniņu sāli.

Pakāpeniski pievieno sakultos baltumus iepriekš pagatavotajā olu dzeltenumu un jogurta maisījumā, uzmanīgi maisot no apakšas uz augšu.

Lasi vēl: Mammai ir jau pāri 40, taču viņa izskatās tik jauna. Viņa atzinās, ka ikdienā sajauc lēto želatīnu ar…

Ielej mīklu sagatavotā formā un vienmērīgi izlīdzina.

Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes vai līdz garoza kļūst zeltaina un, ievietojot koka iesmiņu, tas izņemot ir sauss.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Ļauj kūkai pilnībā atdzist formā, tad uzmanīgi izņem.

Pēc vēlēšanās kūku var dekorēt ar svaigām ogām, šokolādes skaidiņām vai pārkaisīt ar pūdercukuru.

Ja tev restorānā tiek iedota šāda ēdienkarte, nekavējoties celies un dodies projām! Lūk, kāpēc…

Tagad jums ir maiga kūka bez kviešu miltiem, kas jūs iepriecinās ar savu garšu un tekstūru. Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment